08/03/16 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Референдум в РБ за кандидат-президент

 

РБ също започва вътрешно допитване в своите редици по темата кой от номинираните седем кандидати за президент да бъде излъчен на есен, обяви след заседание на Изпълнителния съвет на блока Любен Петров от Националния изпълнителен съвет на СДС. Членовете на РБ ще избират между следните имена: Трайчо Трайков и Гроздан Караджов, издигнати от Гражданския съвет на партията, експредседателя на НС проф. Огнян Герджиков и бившия шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров, номинирани от БНД, проф. Велислав Минеков, чиято номинация е предложена от ДБГ, ген. Съби Събев, зад който застана БЗНС и Корман Исмаилов.

Според думите на Петров, отделно ще заседава работна група, която ще направи подготовка на изследване на базата и на последващото изслушване на кандидатите. Той уточни, че всяка една от партиите избира самостоятелно своята форма на допитване, а резултатите от референдума се очакват да бъдат оповестени до седмица или две.

От своя страна Найден Зеленогорски обяви, че от ДБГ вече са направили допитване до Националния съвет в Русе. За нас от ДБГ ясно се оформя една четворка, която върви доста успешно пред другите. Въпросът е сега и колегите да си направят вътрешни допитвания, заяви той.


 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване