08/04/16 07:17
(http://www.klassa.bg/)

Brexit е по-страшен за британските инвеститори в имоти от световната криза

 Решението на 52% от британците да подкрепят излизането на страната им от Европейския съюз (ЕС) е притеснило повече индивидуалните инвеститори в имоти на Острова, отколкото финансовата криза през 2008 г., предизвикана от фалита на Lehman Brothers, предава Bloomberg.

Данни на британската Асоциация на инвеститорите показват, че само през юни индивидуални инвеститори са изтеглили 3,5 млрд. паунда (4,6 млрд. долара) от инвестиционните фондове в страната. За сравнение, през октомври 2008 г. - месец след фалита на Lehman, от фондовете са изтеглени 493 млн. паунда.

Най-лошият месец за инвестиционните фондове на Острова досега беше януари 2008 г., когато са изтеглени 561 млн. паунда, сочат още данните.

Най-тежко пострадали са фондовете за инвестиции в имоти, от които са изтеглени 1,4 млрд. паунда през юни. Това предизвика седем от фондовете да затворят за инвеститори заради наплива от желаещи да изтеглят парите си. Някои от тях вече организираха и продажбата на активи, за да си осигурят ликвидност и да удовлетворят претенциите на инвеститорите. 

 

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване