08/04/16 06:22
(http://www.klassa.bg/)

Първанов: Ако се налага, бих отишъл с Борисов на избори

 "Аз не настоявам да ходя на избори, но ако се налага, бих отишъл с Борисов на избори. Ако Борисов беше дал имена за президент и вицепрезидент преди 10 дни, със сигурност щеше да се сблъска с моята кандидатура". Това заяви лидерът на АБВ и бивш президент на страната Георги Първанов в интервю за Нова TV. Коментарът му бе по повод номинирането от страна на БСП на шефа на ВВС в оставка ген. Румен Радев за евентуален кандидат на левицата, както и изказването на премиера Бойко Борисов по този повод. "Още 2007 година, когато издигнах генерал Радев в това звание, знаех, че той може да бъде президент", похвали се Първанов, според когото думите на Борисов по повод ген. Румен Радев са показвали притеснение.

"На България в момента не й трябва партийна кандидатура. Ще бъда по-въздържан да коментирам неговата евентуална такава, преди да бъде освободен от настоящия си пост. Бих се радвал, ако стане така, че да работим с генерал Румен Радев", добави още той, но заяви: Ние от АБВ ще обсъдим и наши кандидатури, предстоят още разговори.

Междувременно, на заседание във вторник вечерта, коалиционният съвет на съюза БСП-Лява България, в който влизат Столетницата и още 12 присъдружни формирования, реши, че застава зад кандидатурите на соцлидера Корнелия Нинова и Румен Радев за евентуални общи номинации на левицата за президент,

По-късно днес пък АБВ и „Движение Гергьовден“ подписаха споразумение за съвместни политически действия и партньорство. „Радвам се, че с „Движение Гергьовден” вече установихме толкова близки и ефективни отношения, защото твърдя, че ние сме сродни партии“, каза Първанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване