08/05/16 06:33
(http://www.klassa.bg/)

Последен ден за жалби за изравнителните сметки за парното

 Утре е последният ден, в който столичани могат да обжалват изравнителните си сметки пред топлинните счетоводители. След 5-и август те ще бъдат предадени на топлофикацията, която ще ги фактурира. Около 15 август те ще са налични в касите за плащане. От там нататък жалбите се подават само пред топлофикация, като крайният срок, след който не са възможни никакви промени в сметките е 5 октомври.

След извършените допълнителни отчети, неотчетените абонати са едва 1,5%, съобщиха от един от големите топлинни счетоводители. В резултат на извънредните засичания поръчани от клиенти с преработени сметки са около 30% от абонатите, съобщи Боряна Колева, изпълнителен директор на „Нелбо“.

След получаване на фактурите, тече 30-днесвен срок за плащане. Клиентите, които имат да получават пари обратно от изравнението, ще могат да ги получат в брой на каса на Топлофикация или да оставят сумата за покриване на следващи сметки. Сумите се възстановяват на титуляра на партидата или на лице с нотариално заверено пълномощно. Няма краен срок за получаване на парите, припомниха от топлинния счетоводител.

В периода на рекламация до 4-ти август към Нелбо са подадени 94 рекламации, всички са разгледани и 42 са били уважени. По-голямата част от подадените рекламации са от неотчетени абонати, поради неосигурен достъп. Сравнено с изминалата година, рекламациите са почти тройно по-малко.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване