08/05/16 07:27
(http://www.klassa.bg/)

София е сред най-евтините дестинации за настаняване чрез Airbnb

 България е сред най-евтините дестинации на Airbnb в света, става ясно от класация, изготвена от информационната агенция Bloomberg.

Страната ни, представена със столицата София, е класирана на 97-мо място от общо 102 дестинации, включени в индекса, със среден разход за настаняване в размер на 42 долара на ден. Така градът е на практика най-евтиният за престой в Европейския съюз (ЕС).

Разходите за престой в София са със 70 на сто под тези в Лондон, почти два пъти по-ниски в сравнение с Банкок и с 60 на сто по-ниски от Париж – най-посещаваните градове, където се ползва най-често настаняване през Airbnb.

Агенцията сравнява цената на настаняването в частно жилище, без значение от неговия вид, за двама души. В класацията попадат дестинациите, включени в индекса на Bloomberg за хотелите.

Данните са събирани в периода 1 май – 10 май 2016 г. Използвани са по две цени за целите на проучването: първата за настаняване в периода от 1 до 10 август 2016 г., а втората – след шест месеца, от 1 до 10 февруари 2017 г.

Най-евтиният град за престой чрез Airbnb е Мексико сити с разход от средно 32 долара на ден. На второ място е Бангалор, Индия, с 37 долара, а на трето – Джакарта, Индонезия, с 38 долара. Четвъртата позиция е за Монтерей, Мексико, с 41 долара.


Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване