08/06/16 09:58
(http://www.klassa.bg/)

Директорът на ОУ „Кочо Честеменски“ поема столичното 81 училище

 Директорът на ОУ „Кочо Честеменски“ Елена Налбантова поема столичното 81 училище „Виктор Юго“, разбра „Уча в Пловдив“. След като успя да пребори 12 кандидати за шефския стол на едно от най-големите софийски училища, от 1 август тя вече официално е на ръководния пост. Налбантова сменя пловдивското основно с водещото училище в квартал „Младост“, където учат 1260 ученици, а сред бившите възпитаници са актьорите Асен Блатечки и Влади Въргала, както и Димитър Бербатов.

Само за няколко години тя успя да утвърди „Кочо Честеменски“ като едно от най-работещите училища и да увеличи двойно учениците. Школото е в списъка на осемте пилотни по проекта на Община Пловдив и „Световен образователен форум България“ за иновативни училища. В него бе създадена и първата училищна конституция. До обявяването на конкурс на мястото на Налбантова временно сяда една от заместничките й Мария Илчевска.

„Който и колега да заеме мястото ми, надявам се да надгради направеното от мен и екипа ми, а то никак не е малко. Работихме по много Еразъм, направихме класна стая на открито, кабинети за целодневна организация, реализирахме проект „Обичам природата“, преобразихме средата и училището е сред най-предпочитаните от родителите. Гордея се с това, но няма незаменими хора. Случи се така, че реших да поема предизвикателството и да ръководя гимназия“, коментира Налбантова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване