08/08/16 06:01
(http://www.klassa.bg/)

Азербайджан променя правилата за внос на скъпоценности

 Нови правила за вноса от физически лица на злато и скъпоценни камъни въвежда от понеделник Азербайджан, съобщи „Прайм“. Мярката бе утвърдена от правителството на бившата съветска република преди месец.

Досега бе разрешено на пълнолетните да внасят в страната без плащане на митнически такси 20 грама злато и златни битови и ювелирни изделия и 0,5 карата обработени, сертфицирани диаманти. Сега ще се разрешава да се внасят в Азербайджан скъпоценности, но под тези количества. Въвежда се и друг лимит. Няма да се плаща мито за изделия на еквивалетни на 1500 щатски долара.

Със същото решение Баку промени е режимът на внос на храни за лично ползване. Без мито в страната ще могат да се вкарват до 5 кг есетрови риби и до 125 грама хайвер от тях. За други храни разрешеното количество е до 10 кг храни дневно, срещу, 30 кг досега. Разрешава се вносът по същите причини до 3 л алкохолни напитки и 600 цигари.

В средата на март прикаспийската държава ограничи изнасянето на валута зад граница на стойност над 10 000 долара или 5 пъти по-малко, в сравнение с преди това. Изходящите операции с валута са разрешени само през лицензирани банки и националната поща на Азербайджан.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване