08/08/16 06:54
(http://www.klassa.bg/)

Олимпийското строителство в Бразилия: Перспективите пред сектора се влошават

 Международните инвеститори, заложили на пазара на имоти в Бразилия, нямат илюзии, че Олимпийските игри, които се провеждат в страната, ще подкрепят икономиката, пише Wall Street Journal.

Някои от тях обаче смятат, че има светлина в тунела на безкрайната рецесия, корупционните скандали, валутния срив и политическата криза и тази светлина са подценените имоти, допълва изданието.

Blackstone Group LP например – най-агресивният инвеститор в подценени имоти в глобален мащаб, в момента преговаря с публичната компания JHSF Participacoes за 50% дял в пет мола на публичното дружество. Ако сделката се реализира, портфейлът на компанията ще бъде оценен на повече от 2 млрд. реала (620 млн. долара), съобщават запознати източници.

През миналата година пък компанията за дялов капитал GTIS Partners придоби Brazil Hospitality Group – един от най-големите собственици на хотели в Бразилия, за 400 млн. долара. GTIS се възползва от ниската цена на акциите на хотелската група и натиска, който ѝ оказваше инвеститорът активист Том Шапиро – съосновател и президент на GTIS.

В момента GTIS се интересува от евентуални сделки с тотално изстисканите жилищни строители в Бразилия, които не могат да довършат проектите си заради срива на продажбите.

Сред другите големи инвеститори, активни в страната в момента, са Brookfield Property Partners LP, базираната в Тел Авив Gazit Global, Tishman Speyer Properties и Equity International на Сам Зел. Те търсят офиси, жилища, складове и логистични площи и всякакви имоти.

Някои от чуждите инвеститори в страната обаче не са особено щастливи с опита си в страната. Related Cos. например отложи с няколко години жилищните си проекти заради съдебни дела с местните власти. Не липсват обаче и такива, които са успели с различни мерки да се изолират от събитията в страната, така че да минимизират загубите си.

 

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване