08/08/16 06:00
(http://www.klassa.bg/)

Хакери ограбиха от биткойн борса 71 млн. долара

 В първите дни на август хакери са атакували хонконгска биктойн борса Bitfinex и са успели да похитят почти 120 хил. биткойна, равняващи се на около 71 млн. долара, съобщава RNS.

Заради това клиентите й ще се лишат с 36% от средствата си, вложени в нея. Ръководството на борсата е решило по този начин да разпредели загубите, независимо от това кой депозант колко е пострадал от хакерската атака. От събота вечерта борсата работи в ограничен режим.

Bitfinex обещава в бъдеще да възстанови загубите на клиентите и вече е започнала преговори с потенциални инвеститори, се казва в съобщението на борсата в Хонконг. Засега депозантите ще получат дългови разписки за откраднатите суми, които ще бъдат автоматично начислени в сметките им. Тях те ще могат да обменят и за акции на фирмата iFinex Inc, собственик на борсата.

След обявата за плановете за възстановяване на щетите курсът на биткойна скочи в неделя сутринта до 594 долара, съобщава Bloomberg. По-рано през седмицата, след като стана известна информацията за хакерската атака, котировките на виртуалната валута паднаха с 12% до 577,23 долара за един биткойн.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване