08/09/16 05:30
(http://www.klassa.bg/)

С 40 на сто повече германци на нашето море

 Успешен туристически сезон с ръст от 15% за първите шест месеца на годината отчитат от Министерството на туризма. Това коментира за Радио Варна министър Николина Ангелкова. По думите й най-голямо е увеличение с 40 процента, досега отбелязват немските туристи, руските са с 20% повече, но до края на сезона процентът може да достигне 30, тъй като руският пазар е зависим от стабилността на рублата.

Според министърът първото полугодие на 2016 г. е най-успешното от демократичните промени насам, съгласно данните, които имаме от статистиката. До момента реализираме ръст от януари до юни 2016 г. от 15% в сравнение с миналата година или около 3,100 млн. туристи, което си е рекорд от 89-а насам, казва Ангелкова, цитирана от БНР.

Този летен сезон ще е най-добрият за последните десет години, заяви Ангелкова.

По думите й в България се връщат туристите от Германия, Чехия и Полша. Най-голямо е увеличението на летовниците за юни от Полша (177%) и Чехия (92%), следвани от тези от Австрия (76%), Германия (62%) и Унгария (49%).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване