08/10/16 06:02
(http://www.klassa.bg/)

12% повече печелят горски стопанства от онлайн търгове за дървесина

 Средно между 10 и 12 % по-висока цена постигат държавните горски стопанства от продажба на дървесина чрез системата за електронни търгове. Това заяви зам.-министърът на транспорта Валери Борисов, който провери как работи системата за онлайн търговете на дървесина. Тя е разработена от „Информационно обслужване“ и на този етап се ползва само от Югозападното държавно предприятие към Министерството на земеделието и храните.

По думите на Борисов преди въвеждането на електронни наддавания е имало случаи, в които дървесината се е продавала на началната цена, без конкурентни предложения, като това е пораждало съмнения за нагласени споразумения между участниците.

Четири месеца след официалния старт на платформата, са проведени над 40 търга със стотици участници, каза още зам-министър Валери Борисов. Според него платформата от една страна осигурява повече конкуренция и преки финансови ползи на държавното предприятие, а от друга спестява време и средства на кандидатите за купувачи. Той поясни още, че до този момент не е имало нито едно обжалване на резултатите от е-търговете, което е гаранция за добрата работа на платформата.

Интерес към платформата вече има и от други горски предприятия. Очаква се до края на годината такава да заработи и в Южно Централното и Северозападното държавно предприятие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване