08/10/16 06:31
(http://www.klassa.bg/)

Тръгнаха масирани проверки на строителни обекти в София

 Екипи на Главна инспекция по труда са започнали от тази седмица масирани проверки на строителни обекти в столицата, съобщи социалният министър Зорница Русинова. 

Русинова съвместно с изпълнителния директор на Главната инспекция по труда Румяна Михайлова и екип на инспекцията направиха проверки на два строителни обекта в Студентски град в София, съобщи БТА.

От инспекцията са установили, че след проливните дъждове снощи на обектите са оставени кабели и щепсели в локви. Други нарушения са необезопасен мачтов подемник, липса на табела за товароносимост и немаркирана опасна зона на самия мачтов подемник. Има и различни строителни материали на ръба на изкопа, което е потенциална опасност за работниците.

От ГИТ обясниха, че всяко нарушение е потенциален риск за трудова злополука. Санкциите са от 1500 до 15 хил. лева, както по отношение на спазването на изискванията за безопасност и здраве на работниците, така и за хора без трудови договори. 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване