08/11/16 06:26
(http://www.klassa.bg/)

40 бона еко глоба отнесе стъкларски завод

 40 000 лева глоба наложи Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив на местния стъкларски завод. Причината за санкцията е, че „Дружба Стъкларски заводи” АД са нарушили условията на комплексното си разрешително, съобщават от еко инспекцията.

Нарушенията са били засечени при извършена планова проверка на предприятието. Еко инспекторите са установили, че заводът извършва производствена дейност във ванна пещ № 1 без монтаж на пречиствателно съоръжение с керамични елементи  и без писменото потвърждение от екоинспекцията за изпълнение на условията и изискванията по Закона за чистотата на атмосферния въздух.

За установеното нарушение на дружеството е издадено наказателно постановление от директора на РИОСВ – Пловдив, като санкцията е в размер на 40 000 лева.    

За констатирани превишения на емисионни норми по показател азотен оксид на два точкови източника към две ванни пещи в завода са наложени текущи санкции от 3 860 месечно. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване