08/11/16 06:17
(http://www.klassa.bg/)

Временно спира ремонтът на пътя за Рилския манастир

 Рехабилитацията на пътя от гр. Рила до Рилския манастир ще бъде преустановено от 12 до 21 август, съобщиха от пътната агенция. Причината са предстоящите църковни празници Голяма Богородица (15 август) и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец (18 август), когато Светата обител се посещава от много поклонници и туристи.

Ремонтът на един от най-натоварените през лятото третокласен път се правят без отбиване на движението, тъй като шосето е единствената връзка към най-големия български манастир. Трафикът се извършва в една лента и автомобилите преминават в нея двупосочно. „В почивните дни - събота и неделя не се работи“, каза инж. Юлияна Божилова, директор на Областно пътно управление - Кюстендил по време на днешната инспекция на обекта. Тя уточни, че в рехабилитацията и реконструкцията на 20-километровата отсечка, която се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие са заети 150 човека и 100 машини.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване