08/11/16 06:38
(http://www.klassa.bg/)

Омански шейх влезе в розови градини край Павел баня

 Представителят на една от трите най-богати фамилии в султаната Оман, шейх Адел Саид Ахмед Ал Шанфари се включи в дипломатическа компания, която пристигна в курортна Павел баня и разгледа розовите насаждения и най-новата десетилетия в село Асен.
Заедно с оманския милионер бяха доайенът на дипломатическия корпус у нас , посланикът на държавата Палестина Ахмед ал Мадбух,първите дипломати на Китай,Мароко, Азербайджан, Судан, Сирия и Индонезия, уточниха домакините им, кметът на община Павел баня Станимир Радевски и бившият зам. министър на външните работи Радион Попов.
През м.г. шейх Адел Саид Ахмед Ал Шанфари направи конкретно предложение за държавно - частно партньорство, изразяващо се в откриването и финансирането на консулско и търговско представителство в султанат Оман.
Това е трета визита на шейха в региона, до момента той е инвестирал близо 100 милиона лева в банковия сектор, притежава и 25% от Инвестбанк, както и недвижими имоти. Арабският аристократ е завърши висшето си образование в САЩ и има докторска степен по бизнес администрация от университета в Денвър, Колорадо. Вицепрезидент е на една от трите най - големи омански корпорации - Shanfari Group of Companies и в момента е неин ръководител. Корпацията осигурява работа на над 2500 служители в Оман. Основана е през 1960 година от бащата на шейха Саид бин Ахмед Ал Шанфари, който в продължение на 27 години е ръководел министерството на петрола на Оман.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване