08/12/16 06:52
(http://www.klassa.bg/)

Великобритания оказва натиск върху пазара на бизнес имоти в Европа

 Инвестиционната активност на пазара на бизнес имоти в Европа се увеличава през второто тримесечие на годината. Общият обем на инвестициите достига 56,8 млрд. евро за периода, което е с 9 на сто повече спрямо първото тримесечие на годината, показват данните на консултантската компания Cushman&Wakefield.

За първото полугодие обаче обемът достига 109 млрд. долара, което е с 12% под нивата, отчетени през първата половина на 2015 г.

Основен натиск върху пазара оказва спадът на инвестициите във Великобритания заради вота за Brexit, сочат данните. За периода януари-юни обемът на инвестициите в бизнес имоти на Острова се понижава с 35% на годишна база до 32 млрд. евро.

Същевременно активността на пазарите в континентална Европа продължава да се засилва. Регионът привлича общо 77 млрд. евро за полугодието, което е с 3% повече спрямо обема на инвестициите за първата половина на 2015 г.

Единствено в Германия се наблюдава спад на инвестициите в бизнес имоти за периода януари-юни – с 26% до 18 млрд. евро.

 

 

 

Цялата статия от Тук


По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване