08/13/16 07:53
(http://www.klassa.bg/)

Глобалните институционални инвеститори се насочват към имотите

 Почти четири пети от глобалните институционални инвеститори планират да увеличат експозициите си към сектора на имотите през следващите две години. Това показват резултатите от проучване на Aquila Capital, цитирано от онлайн изданието property-magazine.eu.

Почти 40 на сто от участниците в проучването са позитивно или много позитивно настроени за перспективите пред имотните активи.

Към момента общо 87% от институционалните инвеститори по света правят вложения в имоти. Средната им експозиция към сектора е 11% от портфейлите им. Почти две трети от инвеститорите, които са се фокусирали върху първокласни активи, са с експозиция в размер на около една трета от портфейлите им.

Общо 15% от анкетираните заявяват, че се интересуват от възможностите за опортюнистични инвестиции в имоти.

Въпреки ентусиазма им инвеститорите имат и някои опасения за перспективите пред сектора на имотите в Европа. Почти половината от участниците в проучването се опасяват от въздействието на продължаващата икономическа несигурност, а 43% смятат, че цените на активите почти са достигнали максимума си...........

 

 

 

 

 

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване