08/13/16 08:00
(http://www.klassa.bg/)

Инвеститорите в студентски жилища се ориентират към Германия

 Нарастващата популярност на Германия сред чуждестранните студенти и недостигът на малки апартаменти под наем, подходящи за студенти, е ниша, която започва да привлича все повече инвеститори, пише Ройтерс.

Студентските жилища са традиционно силно субсидиран сектор в страната, където се обучават почти 3 млн. студенти. Почти една четвърт от тях са от други държави.

За разлика от други западни страни обаче, в Германия студентите са склонни да наемат частни апартаменти или споделени апартаменти извън колежите и университетите. Само около 11 на сто от тях живеят в специални места за настаняване на студенти – тенденция, която анализатори и инвеститори очакват да се промени през следващите няколко години.

Студентските жилища в Германия могат да предложат на инвеститорите годишна доходност от 5-6 на сто, което надвишава доходността от инвестициите в първокласни активи и е многократно над доходността от германските облигации.

 

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване