08/14/16 06:32
(http://www.klassa.bg/)

Инвестбанк: Балансовите ни активи нарастват с 9,71%

 През последните четири години Инвестбанк следва линия на устойчиво развитие и преодолява успешно предизвикателствата на външната среда, като представянето на Банката е над средното за банките от II група. Това се казва в документ на сайта на банката, озаглавен Мерки – AQR 2016, който представлява план за действие след стрес тестовете. По отношение на основни балансови позиции като общо активи, кредити и депозити от клиенти, Инвестбанк oтчита много по-висок ръст, спрямо ръста отчетен в банковата система, се посочва в документа.

Нарастването на балансовите активи е с 9.71% на годишна база при 1.84% за банковата система, а увеличението на депозити от клиенти е 11.66% на годишна база при 5.11% за банковата система.

Банката отчита още и значително подобрение на доходността си. Нарастването на нетния лихвен доход и нетен доход от такси за посочения период също значително изпреварва средния за банковата система, което се отразява положително на показателите за рентабилност. Нетните приходи от лихви нарастват с 32.74% на годишна база при 1.85% за банковата система. Нетни приходи от такси и комисиони нарастват с 11.66% на годишна база при 3.47% за банковата система. Общо приходите от дейността се увеличават с 24.84% на годишна база при 2.06% за банковата система. Финансовият резултат преди обезценка нараства с над 100% на годишна база при 6.54% за банковата система..

И през 2016г. Инвестбанк АД продължава възходящият темп на развитие. Към 30.06.2016 г. отчита положителен финансов резултат в размер на 15.3 млн. лв. преди провизии и 8.9 млн. лв. след провизии, се посочва още в документа. Общите приходи от дейността се увеличават с 12.5 млн. лв. спрямо същия период на миналата година и са с 3 млн. лв. по-високи от планираните. Изпълнението на планирания нетен лихвен доход е на 120%.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване