08/14/16 06:35
(http://www.klassa.bg/)

Мъж подпали влак в Швейцария, рани шестима

 27-годишен швейцарец се нахвърли върху пътници във влак близо до границата с Лихтенщайн и рани шестима от тях – дете и петима възрастни. Нападателят е имал нож и пистолет и се е опитал да изгори другите пътници. Стана известно, че той ги е заливал с лесно запалима течност.

Инцидентът станал в 14:20 часа местно време, между градовете Бухс и Зенвалд. 27-годишният мъж разлял в салона на вагона лесно запалима течност и я запалил. След това той се нахвърлил върху хората. Швейцарските медии съобщават, че сред ранените има шестгодишно дете. Ранени са още 17-годишно момче, 17-годишно момиче, мъж на 50 години и две жени на 34 и 43 години.

Самият нападател е получил изгаряния и е приет в болница. Мотивите на престъпника са неизвестни. По време на атаката във влака е имало десетки пътници. Салонът на вагона, в който е било извършено нападението, е бил целият в кръв, съобщава "Дейли Мейл".

Швейцарският вътрешен министър е свикал извънредна среща и ще да даде пресконференция относно случая.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване