08/14/16 07:01
(http://www.klassa.bg/)

Турски холдинг с интерес към "Летище София"

 Турският Лимак Холдинг заяви своя интерес за наддаването за концесията на "Летище София". Това е част от стратегията на холдинга да разшири своята позиция на пазарите в Източна Европа и Африка, заяви в интервю за Ройтерс отговарящата за инвестициите на холдинга Ебру Йоздемир (Ebru Ozdemir).

 

 

"Известно ни е, че летището в София е в процес на приватизация и смятаме да участваме в нея с оферта през септември", заяви Йоздемир. Тя е добавила, че това е част от стратегията на холдинга, за развитие на в Източна Европа и има намерение да закупи, или вземе на концесия летища в целия свят.

 

 

По думите й инвестиционната програма на холдинга предвижда преместване на фокуса от традиционните пазари в Европа, заради бавния икономически растеж и Азия, заради политическата нестабилност.

 

 

Лимак Холдинг инвестира основно в сектори като строителство, енергетика и цементови предприятия и туризъм, напомнят от агенцията, допълвайки, че през миналата година те са спечелили търг за 4.34 млрд. долара за построяването на терминал на международно летище в Кувейт.

 

 

През април тази година Лимак Холдинг спечели търга за завършване строителството на На международното летище в Сенегал Blaise-Diagne и правата по управление за срок от 25 години.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване