08/15/16 05:17
(http://www.klassa.bg/)

До дни пускат движението по Писанския мост

 През идващата седмица се очаква да се възстанови движението по моста над река Бели Лом край русенското село Писанец. Приключването на дейностите е добра новина за шофьорите, които в продължение на три месеца минават по обходни маршрути.

От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщават, че са монтирани нови дилатационни фуги, ограничителни системи и парапети. Подновена е пътната настилка и тротоарните блокове. След като бъде пуснато движението, ремонтно-възстановителните работи ще продължат в долната част на съоръжението – стълбове, устои, греди, с което няма да се пречи на преминаването по съоръжението. При благоприятно време се очаква дейностите да приключат през октомври.

Основният ремонт на Писанския мост започна на 10 май. Съоръжението се намира на около 30 километра от Русе в посока Разград. В експлоатация е от 1974 г. и оттогава са извършвани само козметични ремонти заради липса на пари. През лятото на 2015-а Агенция „Пътна инфраструктура” обяви обществена поръчка за над 5 млн. лева, с които да се ремонтира мостът по пътя Русе – Разград. Средствата са от бюджета на АПИ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване