08/15/16 05:37
(http://www.klassa.bg/)

Новите апартаменти поскъпнаха с 3-4%

 Редица собственици имат прекалено големи очаквания

Миналата 2015 г. беше доста успешна за пазара на имоти. По данни на Агенцията по вписванията през 2015 г. са сключени над 230 300 сделки с имоти, което представлява ръст от 5,6%. Имаше сериозно повишаване и на цените на жилищата, сочат данни на имотните агенции. Дали обаче този възход ще се повтори и през 2016 г.?


Цените на имотите имат известен ръст, но той е по-умерен на фона на отчетения скок в началото на годината. В последните 6 месеца покачването е по-плавно, при това само в отделни сегменти на пазара и е в рамките на 3-4%. Такъв ръст от компанията за недвижими имоти АДРЕС наблюдават при новото строителство в отделни столични квартали - райони, в които е имало засилено търсене и където днес инвеститорите предлагат нови апартаменти с високо качество. Отделно, умерен ръст се наблюдава и в по-ниския сегмент на жилищния пазар. Има покачване на долната граница на апартаментите в столицата. "Жилища, които преди можеха да се купят за 25 000 евро, днес вече са по-скъпи. Ръстът в ниския сегмент е по-видим от този в по-високия. Трябва да се има предвид, че е започнало известно разминаване в очакванията на купувачи и продавачи и то се състои в това, че продавачите понякога поставят надпазарни цени, които купувачите не са готови да платят", казва Силяна Черкезова, мениджър в АДРЕС. В по-големите градове в страната също се наблюдава лек ръст на цените, но той рядко надхвърля 2%, посочват още от АДРЕС.


 
 
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване