08/15/16 06:49
(http://www.klassa.bg/)

Созопол е номиниран за най-добра европейска дестинация за 2017 г.

 Созопол е номиниран за най-добра европейска дестинация за 2017 г. от организацията EuropeanBestDestinations. Това стана ясно по време на церемонията по награждаването на замъка "Влюбен във вятъра", който през тази година бе класиран на четвърто място сред най-красивите замъци в Европа от същата организация, съобщиха от Министерството на туризма.
Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи по време на церемонията, че летният сезон върви много добре и по всичко личи, че ще бъде един от най-силните, който страната е имала. "Само за месец юни Южното ни Черноморие е посрещнало повече от четвърт милион туристи, което е над 20% ръст в сравнение с миналата година", съобщи Николина Ангелкова. Приходите от реализираните нощувки в област Бургас през юни са над 73 млн. лв., което е над 35% увеличение в сравнение с юни 2015 г.
Първите три места в класацията се заемат от двореца Пена в Португалия - първо място, двореца Алказар в Испания - второ място, и двореца Нойшванщайн в Германия - трето място. Селекцията е била извършена на два етапа. Първо е направен подбор от жури от 9 професионалисти в сферата на туризма - представители на пътнически агенции, туроператори, журналисти, директори на туристически офиси, и след това е имало онлайн гласуване на над 10 000 души от 109 държави.
EuropeanBestDestinations е европейска организация със седалище в Брюксел, която се занимава с развитието и промоцията на културата и туризма в Европа. Тя работи с всички водещи европейски туристически офиси и покрива над 355 дестинации в Европа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване