08/16/16 05:42
(http://www.klassa.bg/)

В Тетевен започна 31-ят Международен шахматен турнир

 Днес кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и инж. мс Димитър Илиев дадоха старт на 31-я Международен шахматен турнир, които се организира от Община Тетевен, ШК „Ан Пасан“ - гр. София и шахматна школа „Берое“ - гр. Стара Загора. Събитието събра около 110 шахматисти от страната и чужбина, които ще се включат в надпреварата за призовите места.

„Радвам се, че сме домакин на този престижен турнир”, заяви д-р Бояджиева. Тя поздрави присъстващите, пожела успех на участниците и съдиите, след което направи първия ход и даде старт на надпреварата. Инж. Илиев, който е и съорганизатор на събитието, каза че приятно впечатление му е направило присъствието на местната власт, което е липсвало в предните години и определи турнира като „Уимбълдънът на шаха“. На откриването присъства и един от основателите на турнира Алекси Милев и председателят на шахматен клуб „Тетевен“ –  Маргарит Тодоров.

Събитието ще продължи до 21 август, когато ще се изиграе последният кръг и ще бъдат обявени победителите. Турнирът се провежда по швейцарска система в 9 кръга, а валидността му е за международен и български рейтинг. Класирането е в зависимост от броя на набраните точки. В случай на равенство влизат в сила следните допълнителни показатели: Лична среща в съответната точкова група; редуциран Бухолц (без най-слабия резултат); коефициент Бухолц; брой победи и перформанс.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване