08/16/16 06:01
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: ГЕРБ са избрали кандидат-президента си

 ГЕРБ вече са си избрали кандидата си за президент. Това стана ясно от думите на зам.-шефа на партията Цветан Цветанов, който вчера стана кръстник на малката Никол.

"Разбира се, че името го имаме. Към настоящия момент не смятаме, че е удачно да бъде обявявано", коментира Цветанов и отново обясни, че ГЕРБ ще оповести официално името на кандидат-президентската си двойка през септември.

"Виждате, че в момента най-важно е правителството да може да работи спокойно, да изпълнява своите задължения и това прави министър-председателят на България”, повтори Цветанов. Той не отговори дали номинацията на герберите за поста на държавен глава ще е мъж или жена, като изтъкна, че в партията не делят кандидатите по полова принадлежност. Според него за ГЕРБ е важно кандидатите да имат нужните качества и да бъдат достойни. "Да бъдат силния глас на президентската институция в Европа и пред света и също така да бъде обединител на нацията както президентът, така и вицепрезидентът. Всичко е като цяло уточнено”, обясни той.

Цветанов коментира и решението на ГЕРБ да снеме политическото си доверие от кмета на столичния района "Младост" д-р Цвета Авджиева. Той описа Авджиева като стойностен , ерудиран и доказан професионалист като изтъкна, че вече е разговарял с нея. Тя от своя страна изцяло ще се съобрази с решението на Изпълнителната комисия на партията, тъй като не иска по никакъв начин да повлияе на авторитета на ГЕРБ. "Знаете, че винаги се съобразяваме с обществената реакция и политиците и политическите лица винаги са слуги на обществото", коментира Цветанов. Той е убеден, че следващите избори в район „Младост” отново ще бъдат спечелени от ГЕРБ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване