08/18/16 05:46
(http://www.klassa.bg/)

БСП номинира официално Радев за кандидат президент

 БСП официално избра бившия шеф на ВВС ген. Румен Радев за кандидат на левицата за президентския вот наесен. До номинирането му се стигна след таен вот, на който Националният съвет на левицата избираше между общо три кандидатури – освен тази на Радев, също така и на Румен Гечев и Таско Ерменков. В самото начало на пленума отводи си дадоха останалите четирима номинирани – бившият соцлидер Михаил Миков, евродепутатът и член на ИБ на БСП Илияна Йотова, Марио Трайков и Янаки Стоилов. При последвалото гласуване Радев е получил 99 от гласовете на членовете на НС на БСП. Гечев – 38, а Ерменков – 13.

На заседанието бяха почти всички членове на Националния съвет, в това число и членовете на Изпълнителното бюро Костадин Паскалев и Юрий Асланов, за които миналата седмица стана ясно, че са подали оставки от соцръководството. Още тогава обаче червеният лидер Корнелия Нинова обяви, че няма да ги приеме, нито ще ги постави на гласуване на Националния съвет, както се и случи. Паскалев и Асланов остават в ИБ на БСП, с което беше даден и знак, че в момента няма разнобой в редиците на БСП.

Радев обясни, че взел решението да приеме номинацията на БСП след изказване на Ненчев. Няма фаворит за вице. Условието към него от БСП е едно - да спечели вота и да работи за България.  Нинова пък е убедена, че БСП е готова за тези избори и ще ги спечели.
Радев каза още, че решението да напусне армията е взето преди да научи, че е номиниран и от БСП да го потърсят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване