08/18/16 05:58
(http://www.klassa.bg/)

Защитават възрастните хора от имотна измама

 Не е тайна, че голям процент от имотните измами засягат възрастни хора. Било то в резултат на прекалено доверие или поради наличието на отлична схема на мошеничество доста хора на преклонна възраст губят домовете си.

Намаляването на тази тенденция не е възможно без държавна намеса. В Русия вече са измислили начин как това може да стане. До няколко месеца собствениците на стари жилища на възраст над 70 години няма да могат да продават самостоятелно апартаментите си, а само със съгласието на социални работници. Основната цел на промяната е защита на възрастните хора от мошеници.

Към момента самостоятелно с имотите си не могат да се разпореждат само лица с доказани психически проблеми. Според авторите на промените в реда на покупко-продажба на имоти от вторичния пазар, промяната ще „изплаши” измамниците, тъй като в процеса на прехвърляне на собствеността ще участва и държавата.

Банките, от своя страна, също се борят за намаляване на имотните измами. Те предлагат да се ограничат преводите на крупни суми от страна на пенсионери, които не са посочили откъде имат парите и какво е основанието за превод..........

 

 

 

 

 

Цялата статия от Тук

 

 

 

 

Явтор Милена Богданова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване