08/18/16 05:37
(http://www.klassa.bg/)

Министър Лиляна Павлова: Изграждането на ТОЛ-системата ще е на стойност 200 млн. лв.

 

Тя обаче ще е за сметка на избрания изпълнител

Изграждането на ТОЛ-системата ще е на стойност 200 милиона лева, но ще бъде за сметка на избрания изпълнител. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването „Тази сутрин” по бТВ. По думите на регионалния министър идеята е изграждането на самата система да бъде направена за сметка на избрания изпълнител. „Индикативната стойност е 200 милиона лева, но ние искаме изпълнителят сам да я плати, да я авансира и след като заработи и започнем да събираме приходи от ТОЛ-такси съответно да започнем да му изплащаме внедрената система, а в бъдеще тя сама да се издържа и съответно да можем да реинвестираме в тези пътища, които искаме да изградим”, обясни министър Павлова. Тя за пореден път подчерта, че ТОЛ-таксите ще бъдат само за водачите на тежкотоварни автомобили и при тях ще се изплаща за изминати километри път. По отношение на доизграждането на АМ „Хемус” министър Павлова подчерта, че то няма как да се случи с европейски средства.
„Европейските пари не стигат за доизграждането на АМ „Хемус”. Тя ще бъде изградена със средства от държавния бюджет и за сметка надявам се на бъдещите приходи от ТОЛ-системата”, посочи регионалният министър. Тя уточни, че до седмица предстои да бъде приключи търгът за първите 10 км на участъка от Ябланица до Боаза и съвсем скоро ще бъде избран изпълнител. За изграждането на тунела „Железница”, който ще бъде най-големият в страна с 2 тръби от близо 5 км, министър Павлова посочи, че също все още се избира изпълнител.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване