08/22/16 05:48
(http://www.klassa.bg/)

МО продава апартаменти от Втората световна война

 Министерството на отбраната е обявило за продан 124 апартамента в провинцията, някои от които обаче са набори на Втората световна война. Такива например са 14 жилища в кооперация в Крумовград, вдигната през далечната 1939-а – годината, в която Германия напада Полша и запалва Европа. Апартаментите там са с площ от 67 до 93 квадрата и вървят на цени между 4500 лв. и 6900 лв.
Най-новите жилища, извадени на тезгяха от МО, пък са вдигнати през 1993 г. Такива има в град Средец например, където огромен апартамент от 107 квадрата върви за 11 300 лв. Апартаменти между 4000 и 12 000лв. се предлагат още в Ивайловград, Карнобат, Равнец.
Всички жилища са в населени места, в които вече няма структури на Министерството на отбраната. Кандидат-купувачите ще имат два месеца да заявят желанието си да се сдобият с имотите на ниски цени пред Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. Мераклия за нов дом ще може да се състезава за всеки един от апартаментите, но накрая ще има право да купи само един. Над обявената продажна цена обаче ще трябва да плати и всички дължими данъци, такси и режийни разходи. За жилищата ще могат да се борят наемателите, които ги ползват в момента, както и други военнослужещи или цивилни към структурите на МО. Условието е да имат поне три години прослужено време в системата на отбраната. Документи за покупка на апартаменти ще може да подава и още една категория лица – съпруги и деца на загинали военни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване