08/22/16 05:46
(http://www.klassa.bg/)

Над 200 хил. са изкачили Перперикон

 Над 200 хил. души са изкачили скалния град Перперикон от началото на годината досега, съобщи БНР. Данните са на местните туроператори, според които Кърджали е на път да постави рекорд по туристически посещения. Един от най-посещаваните обекти в района е Перперикон. Практиката показва, че най-силният период за културно-историческия туризъм в района тепърва предстои. Най-силните месеци за културен туризъм в района са септември и октомври. Очаква се и тази година тогава да има най-много посетители.

Според председателя на комисията по култура в Общинския съвет на Кърджали Георги Кючуков, интересът към местните исторически паметници се увеличава, като причините това да се случи са много. Според него на първо място са отворените пътища за Гърция. В момента сме в един период, в който добиха популярност чрез медиите новите открития в подножието на Перперикон, гробницата, която беше разкрита там, заяви още Кючуков. И допълва, че явно и това се отразява на туристическия поток.

Туристическият поток е от различни страни, но водещи отново са българите, като те са и най-предпочитани за търговците, защото харчат най-много и са най-любознателни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване