08/22/16 07:16
(http://www.klassa.bg/)

Публикуван е проект на Наредба за предоставяне на услуги от кадастралната карта и кадастралните регистри

 Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува за обществено обсъждане проект на Наредба за предоставяне на услуги от кадастралната карта и кадастралните регистри. Нормативният документ е достъпен на интернет страницата на МРРБ, както и на Портала за обществени обсъждания.

 

Наредбата дефинира типовете услуги, съобразно функционалните им характеристики, и разяснява процеса и фόрмата на заявяването им, съдържанието на заявлението и необходимите придружаващи документи.

Официалните документи като скици, удостоверения, извлечения, могат да се заявяват и да се получават по електронен път, вместо на гише в службите по геодезия, картография и кадастър, което ще намали разходите, както на агенцията, така и на потребителите.

С проекта на Наредбата е регламентиран също редът за определяне и оправомощаване на лицата от общинските служби по земеделие, съответно от общинските администрации, които ще подпомагат дейността на АГКК по предоставяне на услуги с кадастрална информация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване