08/22/16 05:47
(http://www.klassa.bg/)

Санират с 900 бона екоминистерството

 Министерството на околната среда и водите ще санира административната си сграда, като за целта е заделило близо 900 000 лв.

Ведомството е обявило обществена поръчка за подобряване на енергийната ефективност на сградата на булевард „Мария Луиза“ в столицата. МОСВ търси строителна фирма, която да направи изолация на покрива и външните стени на сградата. „Тъй като северната и западната фасада на сградата са покрити с каменна облицовка, върху тях не могат да бъдат положени стандартните схеми за топлоизолация“, уточняват от екоминистерството. Съгласно изготвеното енергийно обследване на сградата, по тези стени трябва да бъдат изолирани отвътре. Предвижда се още подобряване на мълниезащитната система.

С цел да се намалят разходите на електроенергия екоминистерството предвижда автоматизация на осветлението в коридорите и общите части. Освен това всички крушки във ведомството ще бъдат заменени с енергоспестяващи.

До края на 2016 година МОСВ ще се сдобие и с един електромобил и с една хибридна кола. Екологичните возила са купени с държавна субсидия в размер на 30 000 лв. Остатъкът от сумата е за сметка на министерството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване