08/23/16 05:58
(http://www.klassa.bg/)

€100 евро на месец за жилище със съквартиранти

 

Най-търсени са около спирки и метростанции, двустайният върви между 300 и 350 евро

На 100 евро на месец може да падне разходът на студентите за квартира, ако успеят да си намерят хора, с които да делят апартамента. Това обясни пред „Монитор” Силяна Черкезова – регионален директор за София на една от най-големите агенции за недвижими имоти у нас.
Възпитаниците на вузовете вече тръгнаха на лов за квартири, като огледите стартираха от средата на август и ще продължат с пълна сила през септември.
Според Черкезова, ако студентът е решил да живее в двустаен апартамент, ще трябва да си приготви 300-350 евро. Жилище за един човек може да се наеме за около 250 евро, докато качествено тристайно жилище струва над 450 евро на месец.
Всичко е въпрос на оферта.
Появяват се имоти на по-атрактивни цени. Собствениците искат някой отговорно да се грижи за апартамента, докато те са в чужбина, и единственото, което търсят, са отговорни наематели, обясни тя. По думите й някои младежи получават издръжка от родителите си и могат да си позволят да живеят самостоятелно. Когато има кой да им помага финансово, търсят жилище от порядъка на 200-250 евро на месец. Ако са по-голяма група и ще си поделят един апартамент, то разходът им може да спадне до 100 евро месечно. Тя обаче подчерта, че не всички наемодатели са склонни да отдават имотите си на групи младежи. Това търсене е по-специфично и обикновено комбинацията между повече от 2-ма съквартиранти е трудна. Експертът допълни, че повечето наемодатели предпочитали две момичета като наематели спрямо трима приятели момчета например. Друга нова тенденция на пазара през последните години един или двамата родители да се изместват в София заедно с детето.


Традиционно лятото е времето,
в което бъдещите и настоящи студенти започват да търсят квартира. Намирането на подходящо място за живеене обаче често е съпроводено с доста проблеми и трудности. „Бъдещите висшисти започват с проучвателната дейност в момента, в който разберат, че са приети в желания университет”, съобщи за „Монитор” Добромир Ганев, управител на друга от основните агенции за недвижими имоти. Обикновено огледите стартират месец – месец и половина преди началото на учебната година, т.е. от средата на август и началото на септември.....

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване