08/23/16 05:39
(http://www.klassa.bg/)

САЩ разреши покупката на Syngenta за $45,5 млрд.

 Комитетът по чужди инвестиции в САЩ разреши на китайската държавна химическа компания ChemChina да купи швейцарския си конкурент Syngenta, като сделката се оценява на 43,7 млрд. шв. франка (45,5 млрд. долара), съобщи RNS.

За да реализира докрой сделката купувачът и продавачът ще трябва да получат разрешения от антимопонолните власти в още други страни по света. От Syngenta и ChemChina прогнозират, че това ще стане до края на годината.

Поглъщането на швейцарската фирма ще стане най-голямото придобиване на чужди активи от китайски инвеститор за цялата история, пише The Wall Street Journal. Според британското икономическо издание получаването на разрешението от американска страна е била най-сложната задача в процеса на подготовката на сделката.

Syngenta е един от световните производители на химически препарати и други технологии и материали, използвани в селското стопанство, както и на семена за земеделски култури.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване