08/23/16 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Сметната палата даде две общини на прокуратурата, сезира и ОЛАФ

 Сметната палата предаде на прокуратурата одитните доклади на две общини – Левски и Рудозем, заради засечени данни за извършени престъпление. Това съобщиха националните одитори, като уточниха, че нямат право да разгласяват подробности до приключване на наказателното производство. Нарушенията за община Левски са установени при одита за съответствие на финансовото управление през 2014 г., а за Рудозем – за възлагането и изпълнението на обществени поръчки за същия период.

В частите за нарушенията в областта на обществените поръчки докладите са изпратени на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки, уточниха от Сметната палата. Изпратени са и на кметовете на двете общини и на общинските съвети.

Докладът за извършения одит за търговете в Рудозем и материалите към него са изпратени и на Агенцията за държавна финансова инспекция и на специализираните органи за превенция и борба с измамите и корупцията на Европейския съюз - Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и Съвета за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване