08/26/16 09:25
(http://www.klassa.bg/)

Пускат частично трафика по моста на Западната дъга над Ломско шосе

 Днес се пуска двупосочно движението по източното платно на моста на пътния възел на втората част от Западната дъга на столичното околовръстно. Това стана ясно след проверката на напредъка на довършването на отсечката, която направиха строителният министър Лиляна Павлова и шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров.

„По този начин ще се намалят рисковете от задръствания по трасето между западния край на Северната скоростна тангента и пътния възел при бул. „Сливница”, обясни министърът. Тя добави, че цялата Западна дъга ще бъде готова на 14 септември. По думите физическото изпълнение на строителството е над 95%. „Изпълнителят успя за по-малко от 9 месеца да изпълни толкова сложен обект без да се спира движението”, посочи министърът.

5,5-километровата отсечка на втората част на Западната дъга започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. и ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване