08/28/16 12:00
(http://www.klassa.bg/)

Поправките в закона за ЗДДС обслужват "Лукойл"

 Държавата блокира възможностите на пазара да уравновеси търсене и предлагане в интерес на "Лукойл". Тотално пленен парламент, правителство. КЗК е тотално блокирана. Проблемът не е в картела, а в правителството - което осигурява "покрив". Както е посочено, цената е 750 милиона лева всяка година са разпределени по цялата верига между входа и изхода, включитено политици, олигарси, компании навън и у нас. Това написа енергийният експерт и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев. В социалната мрежа той коментира приетите в промени в ЗДДС на 2 август от парламента.

 Вместо това Горанов трябваше да вдигне акциза със сто лева, за да вдигне приходите в хазната, но тогава щеше да светне "непазарната" премия и ..... трябваше да се отчитат.  Без протекцията от най-високо ниво тази схема е невъзможна. Всички знаят Кой?, знаят как и колко. Това ще стане централна моя тема по време на президентската кампания, защото става въпрос за националната сигурност и там личните сметки на едни или други политици олигарси нямат значение, категоричен е Илиян Василев. Коментарът му бе провокиран от друг пост  - на Георги Георгиев:

На 2 август парламентът прие промени в ЗДДС, които противоречат с основни принципи на европейското право - принципа на данъчния неутралитет и принципа за забрана за нарушаване на конкуренцията.  Брутален, антибългарски закон, имащ за цел да обслужи една единствена компания - Лукойл.  С промените се въвежда задължение за внасяне на обезпечение при внос на горива при вътреобщностно придобиване /"внос" от държава членка/ на течни горива, а при внос от трети страни /извън ЕС/ не се изисква обезпечение.

Нали се сещате кого обслужва тази брутална и алогична промяна на закона?!  Казано с най-обикновени думи това означава, че ако някой иска да внесе по-евтино гориво от рафинерията в Гърция или Румъния, примерно, ще трябва да внесе обезпечение, а ако го внася от Русия - не.  С други думи, казано директно, това означава, че "Лукойл"  буквално си е напазарувал парламентарната група на ГЕРБ, барабар с финансовия министър.

За БСП, ДПС, Атака няма смисъл да коментирам. Всеки знае отдавна, че те се командват директно от Кремъл.
 Не си мислете, че живеете в независима държава. Това тук е губерния, чиито управници смучат от кръвчицата на българина, закачени към всички възможни енергийни кранчета на Кремъл -  най-скъпия руски газ за България, брутален картел при горивата, над 1 100 000 000 лв. неустойка за Росатом, умишлено заложена при т. нар. договор. Впрочем, неустойка, която България ще плати на руснаците без дори въпросният реактор да е докаран в България. Впрочем - не се знае дали изобщо е произвеждан.

Неслучайно нито МФ, нито НАП, нито ДАНС, нито КЗК години наред не предприемат мерки срещу бруталния картел при горивата.  Акцизът върху горивата в България е двойно по-нисък от повечето европейски държави. Това означава, че двойно по-малко пари влизат в хазната, докато крайната цена на горивата за нас, българите е същата като в Германия и Австрия. Разликата е около 750 000 000 лв. годишно. Пари, които прибират Кремъл и неговите слуги тук.

Неслучайно години наред монополистът производител "Лукойл Нефтохим" АД отчита приходи от по 7-8 милиарда годишно, без да отчете дори и стотинка печалба. За последните 7 години - приходи от над 45 000 000 000 лв. (45 млрд. лв.). Няма година, в която да са отчели и 1 стотинка печалба.

Към това за десерт ще добавя и факта, че най-големият производител на най-скъпия ток в микса от ВЕИ, ток, който ние изплащаме в микса по цени в пъти по-високи от средната, отново е руска фирма - "Енергия и газ България" ЕООД, с официално деклариран приход за последните 6 години от над 700 000 000 лв. Е, сетете се сами кой и откъде управлява България?!

 

 

 

 

24news.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване