08/29/16 07:38
(http://www.klassa.bg/)

Зам.-кметът Евгени Крусев на София: Фирмите отнасят солени глоби при закъсение на ремонтите

 Солени санкции ще отнасят фирмите, които закъсняват или не изпълняват качествено ремонтите на шосетата в София. „Те са предвидени за всяко закъснение на всеки обект, който се финансира и изгражда от Столична община. Те са както за забавяне на изпълнение, така и за некачествено изпълнение. За тези две неща ние следим постоянно. Строителят ще бъде мотивиран до голяма степен да си свърши работата качествено и в срок”, обясни зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев пред БНР. Заради забавяне глоба ще отнесе и фирмата, която ремонтира бул.„Витоша”. Там предвиденото наказание е 30 000 лева за всеки ден просрочие. В момента общината чака да приключи работа и подвижната лаборатория, която изследва качеството на асфалта. Едва тогава ще сде знае точното наказание за фирмата, обясниха от „Московска” 33.
Ремонтите на улици и булеварди ще продължи и след началото на  учебната година, тъй като на места се извършват тежки ремонти на подземни комуникации. Всичко възможно ще се направи да се облекчи движението по булевардите "Владимир Вазов" и "Ботевградско шосе". До ноември ще приключат ремонтите на булевард "Черни връх", улиците "Богатица" и "Обиколна". Булевард "Тодор Каблешков" е една от основните пътни артерии, която следва да бъде изградена в София и действително ползите от нея ще бъдат огромни. Там проблемът сега е в отчуждителните процедури, които са спънка пред неговото изграждане. Работим активно по този въпрос и се надявам от догодина поетапно да започнем да изграждаме отделни части от булевард "Тодор Каблешков", допълни Крусев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване