08/29/16 08:11
(http://www.klassa.bg/)

Общинар алармира: Искат да застроят и парк „Въртопо‟

 

Застрояват зелените площи още преди да са доизградили градинките

Общинският съветник в София Войслав Тодоров заяви, че има опасност части от бъдещия столичен парк „Въртопо‟ да бъдат застроени. Става дума за няколко парцела в район „Студентски‟, които според общинския съветник попадат в парк „Въртопо‟ и собственикът на имотите е предприел действия тези терени да бъдат застроени. Парк „Въртопо‟ се намира между кварталите „Мусагеница‟, „Дървеница‟, „Студентски град‟, „Младост 1‟ и „Младост 2‟. Съгласно Закона за общия устройствен план на София паркът е 168 хектара.

Планират да строят спортен комплекс?

„На въпросния терен е започнато изсичане на дървета, а според Общия устройствен план на София той е предвиден за парк. Въпреки това са изсечени дървета и са започнати процедури по Оценка за въздействие върху околната среда, което е задължителна стъпка преди приемането на план за урегулиране на поземлен имот с план на инвеститорите, като той е да се строи спортен комплекс. Но там е предвидено да има парк според Общия устройствен план, а не спортен комплекс‟, заяви Войслав Тодоров за Факти.бг.

Panair-izlozhba Avtosvyat

Има строеж, няма мост за пешеходци

 

Съветникът предупреждава, че този терен се намира във вътрешността на парка и през него минава алеята с пешеходното мостче между столичните квартали „Мусагеница‟ и „Младост 1‟, което ще бъде задънено при реализирането на проекта и достъпът за преминаването на гражданите между двата квартала ще бъде прекратен. Той предупреди, че процедурата по разрешение за строеж тепърва е започнала  и на място са били изпратени багери, които да разчистят частта на парка от зеленината. От общината пък отговориха, че багерите са били изпратени от общината, за да направят санитарна сеч.

 

 

Цялата статия от Тук

 

 

 

Автор  Тодор Руменов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване