08/30/16 05:01
(http://www.klassa.bg/)

Бизнес климатът замръзна през лятото

 Общият показател на бизнес климата остава почти без промяна в сравнение с юлското си ниво, съобщиха от НСИ. Подобрение на стопанската конюнктура е регистрирано в промишлеността и сектора на услугите, докато понижение на показателя се отчита в строителството и търговията на дребно.

През август мениджърите в индустрията са подобрили леко очакванията си, но за следващите три месеца те остават резервирани. Спадът на показателя за строителството с 3 пункта се дължи на влошената оценка за състоянието на фирмите в бранша, както и на негативни прогнози за идното тримесечие. Несигурната икономическа среда и конкуренцията са най-големите проблеми за строителите.

Търговците на дребно влошават оценките си с близо 2 пункта спрямо юли. Тогава те са определяли ситуацията с бизнеса си като добра, докато през август вече я оценяват като задоволителна. При тях обаче очакванията за следващите три месеца се подобряват. По-голяма част от търговците очакват продажните цени да се запазят.

Мениджърите в сектора на услугите пък имат подобрени очаквания за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване