08/30/16 05:16
(http://www.klassa.bg/)

Всеки трети медал по математика златен

 

СМГ води класацията по брой наградени, в топ 3 влиза и 125-о СУ

125 медала на международни състезания и олимпиади са завоювали учениците от столичните школа за миналата учебна година. Средно около една трета от тях – 41, са златни. Това показаха изчисления на „Монитор“ по справка от Министерството на образованието и науката с имената на наградените и класираните деца на международни състезания и олимпиади.

Над 150 пък са отличията на учениците от софийските училища от международни състезания и олимпиади, в което число влизат не само медали, но и сертификати, награди и класирания.

Медалите, отличията и наградите се делят от общо 10 школа. Безспорен лидер с над половината от медалите – 91, е Софийската математическа гимназия. На второ място с 19 медала е частното средно училище ЕСПА, а на трето място - столичното 125-о СУ „Проф. Боян Пенев” с 5. С един сребърен медал на десетокласника Валентин Димов, завоюван на международната олимпиада по математическа лингвистика 91-ва немска езикова гимназия също попада в списъка с международно отличените школа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване