08/31/16 05:23
(http://www.klassa.bg/)

За честа или за заплатата

 35 000 декара гори са опустошени от началото на годината, а 97 на сто от инцидентите са причинени от човешка намеса.

В същото време държавата търси да назначи 300 пожарникари, защото няма кандидати за опасните и нископлатени места (виж стр. 6). А стихията унищожава нашата земя, не на съседите.

Да, огнеборците ни винаги са доказвали, че честта на пагона и спасяването на човешкия живот и имущество са на първо място. Все по-трудно обаче се намирали кандидати за тежката им професия, а в развитите демокрации не така. В напредналите държави за всеки гражданин е чест и привилегия да бъде избран от градския съвет и да помага на съгражданите си при бедствия. Проблемът очевидно е в възприятието на нашенци и в нагласите им към общата собственост. Всеки лесно ще контрира, че при нас доходите са много ниски, но видно е, че моралът не е висок, а за него не трябват чужди капитали. Трябва просто възпитание в семейството и училище, което у нас очевидно е на ниско равнище.

Така общата отговорност продължава да се трансформира в безотговорност и явно скоро няма да се самозаличи и вече 25 години неоандрешковщината и необайганьовщината вилнеят и опустошават по-големи територии от пожарите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване