08/31/16 06:32
(http://www.klassa.bg/)

Защо американските предградия обедняват?

 Много жители на предградията на американските градове са хванати в капан на бедността. Основни причини за това са ниските трудови възнаграждения, скъпите наеми и високите разходи за транспорт, които вкарват цели семейства в дългова спирала, пише BBC.

Градовете винаги са били пренаселени места. Броят на техните обитатели обаче е на път да се удвои до 2050 г. до 3,5 милиарда души според данни на ООН.

В САЩ 63% от населението вече живеят в градовете. Това подлага на изпитание тяхната инфраструктура. Много хора обаче живеят точно извън границите на градовете и ежедневието им е изпитание.

Сестрите Соня Ъндъруд и Тоня Пинкстън са запознати с проблема повече от добре. През април жилищната стипендия, с която Ъндъруд си плащала наема, била спряна, след като тя завършила курс по авиационен мениджмънт.

Заедно с трите си деца тя била принудена да се премести при Пинкстън. Станалото седемчленно семейство сега живее в двустайно жилище в окръг Гуинет каунти, северно предградие на Атланта.

"Не можем повече така", казва Пинкстън. "Трябва да си намерим нещо друго, дори това да е един от онези мотели, които предлагат продължителен престой."

 

Цялата статия от Тук


По статията работи: Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване