09/01/16 07:37
(http://www.klassa.bg/)

HP представя единствените преносими компютри в света с екрани за поверителност

 HP Inc. представи единствените компютри в света с интегрирани екрани за поверителност. HP Sure View, нова опция на HP EliteBook 1040 и HP EliteBook 840, защитава от визуално хакерство само с натискането на един бутон.

 

Съвременната работна сила се отдалечава все повече от офис средата за сметка на по-публични локации, което позволява на хакерите да използват т.нар. „визуално хакерствои да събират поверителна информация, надничайки в чуждия екран,“ споделя Беноа Бонафи, вицепрезидент „Персонални системи за бизнеса“ на HP Inc. за региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). „Добавянето на HP Sure View към решенията ни за сигурност, предназначени за ноутбуците от серията Elite, дава на потребителите не само спокойствие, но и свободата да работят, където пожелаят, без да се притесняват, че излагат на показ чувствителни данни.

 

 

Разработена в партньорство с 3M, технологията HP Sure View елиминира нуждата от допълнителни инструменти за защита на чувствителната информация. Потребителите трябва просто да натиснат клавиша F2, за да преминат незабавно в режим на поверителност, който намалява до 95% осветеността на екрана, когато се гледа под ъгъл, и не позволява на другите да виждат възпроизведената там информация.

 

 

С нарастващата заплаха за сигурността на данните, все повече организации гледат все по-сериозно на проблема с визуалното хакерство“, заяви Макото Иши, вицепрезидент и генерален директор на звеното за дисплей материали и системи в 3M. „Създадена чрез интегрирането на 20-годишния технологичен опит на 3M в областта на оптичните филми в екрана за поверителност, технологията HP Sure View спомага за решаване на проблема със защитата на чувствителната информация чрез едно първокласно решение, създадено специално за отворените работни среди и мобилните потребители.“

 

 

Визуалното хакерство е истинска заплаха за чувствителните данни на компаниите, демонстрира неотдавнашното проучване „Global Visual Hacking Experiment“, проведено от института “Понемон” и финансирано от 3M. Експериментът показва, че 9 от 10 опита за придобиване на чувствителна търговска информация само с визуални средства са били успешни, a визуалното хакнатите части информация на опит са наброявали около 4. Визуалното хакерство може да засегне и продуктивността на служителите, тъй като близо 60% от тях работят извън офиса. Подобно изследване на института “Понемон”, финансирано от 3M, разкри, че служителите, използващи решение за визуална поверителност, могат да бъдат два пъти по-продуктивни, когато работят в непосредствена близост до други хора.

 

 

HP Sure View помага на потребителите да работят по-уверено от публични места без да се притесняват, че данните на екрана ще бъдат видяни от някого. Интегрирането на технологията директно в устройствата може да помогне на компаниите да отговарят по-добре на нормативните изисквания, особено що се отнася до компаниите в областта на здравеопазването, обществения сектор и финансите.

 

 

HP Sure View е едно по-различно решение в поредицата от първи и водещи предложения на компанията, в т.ч. най-тънкия ноутбук в света HP Spectre 13, най-тънкия бизнес ноутбук HP EliteBook Folio, както и първото в света многофункционално мобилно устройство за бизнеса HP Elite x3.

 

 

Цена и наличност

 

HP Sure View се очаква да е наличен през септември, като опция на EliteBook 840 и EliteBook1040 Full HD.

 

 

За повече информация относно серията устройства и аксесоари Elite на HP, посетете: www.hp.com/elite.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване