09/03/16 06:17
(http://www.klassa.bg/)

Приятна изненада в британското строителство: Бизнес активността се ускорява

 Активността в строителния сектор във Великобритания прекъсва неблагоприятната тенденция след вота за Brexit и се ускорява през август, съобщава WBPonline, позовавайки се на данните на частната компания Markit. Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) остава под 50 пункта, тоест на територията на свиване, но бележи немалък ръст от 45,9 пункта през юли до 49,2 пункта през август. Очакванията според портала ForexFactory бяха за стойност от 46,6 пункта.

Показателят беше попаднал в спирала на понижения от януари тази година, когато записа стабилната стойност от 57,8 пункта.

Проучването оценява състоянието на строителния сектор, като следи измененията в обема продукция, новите поръчки, складовата наличност, заетостта и цените. 

„Новите поръчки вървят към стабилизиране, като спадът им е най-малкият от май насам. Това допринася за ръст в назначенията и подобрение на очакванията за перспективите пред бизнес през идните 12 месеца. Въпреки това данните показват ускорено повишение на разходите за вложени материали и труд“, пише в анализа на Markit.

 

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване