09/04/16 06:27
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Хората вече сами са си чорбаджии

 

По-добре да изберат пилот от гражданската, отколкото от военната авиация, коментира премиерът

Това, което ни се предлага в момента от основните ни политически опоненти, е липсата на кандидатури от самите партии. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на деветия летен университет на младежката структура на ПП ГЕРБ, който се провежда край Варна, съобщи Радио „Фокус” – Варна.

„Смятайте колко трябва да е изпаднала една партия, за да търси работлив, честен човек извън нейните редици. Да няма един в една партия, който да излезе и да каже ето това е нашето лице, а да се скриват зад инициативни комитети. Кой стои зад него, кой носи политическата отговорност. Това е много удобно да се направи, за да може след това да се каже, че ние не сме загубили изборите, ние бяхме инициативен комитет, подкрепяме някого. На практика всеки може да извади един генерал, адмирал, пилот от гражданската авиация, за мен да караш от това сам един самолет и да возиш в друг двеста пътници е много по-отговорно, да вземеш пилот от гражданската авиация. Той поне е доказал, че се грижи за пътниците, да ги достави живи и здрави. Военният пилот кара един самолет и ако види, че не може да го кара – катапултира. Имаме такива случаи, машината се разбива, държавата плаща. Ето това имаме срещу нас като основен опонент. Въобще не коментирам личните качества“, каза още Бойко Борисов.

По думите му изборите са състезание на политическите партии, затова те получават субсидии от държавата, имат централи, дадени им от държавата на много от тях, затова имат партийни организации.

Бойко Борисов подчерта, че кандидат-президентската двойка на ПП ГЕРБ ще бъде излъчена от хора, които са започнали, развивали са се и имат успешна кариера в рамките на политическата партия. „Другото е изключително безотговорно - да търсиш певци, артисти, военни, да ги подлъжеш".

„Европа е толкова глобализирана, самият начин на функциониране на ЕС е пример как с взаимна толерантност да се пазим и подчиняваме, включително и националните интереси. Самият устав на ЕС трябва 27 да са „за“, това пази националния интерес. Всяка държава може да наложи вето но създава усещането, че ако 27 пъти всяка една от държавата блокира решенията, то няма да се вземе нито едно решение. Изключително трудно се работи в такава ситуация, но това е върхът на една демокрация - да разбираш другия и да гледаш глобалното и цялото“, заяви министър-председателят.

Бойко Борисов посочи, че партията е готова за предстоящата кампания. Той посочи също, че предизборната кампания не е само на жълтите павета. "Като искаш да влияеш и да покажеш на хората отношение, трябва да строиш. Затова в момента ние правим пътища, училища, детски градини, спортни зали, площадки, пазари. По селските програми се направиха много неща. Вече самите хора имат ферми, преработване на продукцията си, цехове, сами са си чорбаджии", каза още Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване