09/04/16 06:46
(http://www.klassa.bg/)

Георги Кадиев: През 2006 г. наказах данъчна заради близост с "Агромах"

 Собственикът на нашумялата "Агромах" Методи Бачев винаги е кръжал край силните на деня. Това припомня бившият зам.-финнасов министър, а сега депутат и лидер на "Нормална държава" Георги Кадиев. Ето какво припомня той във фейсбук:

""Агромах" винаги са се въртели покрай властта. Като зам.-министър през далечната 2006 г.се наложи да наказвам една благоевградска данъчна заради прекалено близки връзки с тях. Кой ли не звъня и кой ли не се опитва да я спасява. Разбира се, също като КТБ, истинският разцвет дойде при ГЕРБ. Стотици милиони държавна пара и се превърнаха в символ на наглостта и арогантността. 
За да стигнем до невероятната пошлост от селското парти. Да умреш от срам и от бизнесмени, и от кметове, и от полицаи, и от фолк-певци", написа Кадиев.

От вчера Методи Бачев започна да излиза от окото на урагана. След надигналата се защита от БСП и атака срещу МВР министъра Румяна Бъчварова, той е на път да се превърне в жертва. Така пиянската изцепка на бизнесмена "кметът на Симитли - Бойко Борисов" е доказателство как всяка простотия може да се превърне в дивидент, за която и да е опозиция.

Фактите обаче говорят друго. Доскоро Бачев е бил галеник на обществените поръчки. Строи, качествено или некачествено, магистрала "Струма", в офиса си в Пловдив държи сакове, преливащи от евро и т. н. И, ако доскоро е смятал, че това му е даденост, сега ще разбере, че да богатееш от обществени поръчки е въпрос на добро отношение на високопоставени към теб.

Сега вече бизнесменът Бачев дори и да е перманентно и каруцарски пиян из благоевградските села, все по-усилено и болезнено ще усеща липсата на обществени поръчки. В следващите дни и месеци може да се окаже, че еди кой си  оправи  Методи Бачев. Вероятно бизнесменът ще се нуждае от много алкохол, за да притъпи "болката" от спирането на публични финанси.

Иначе цялата селяндурска история със записа в интернет е ясно, че е за пари. Дали пък наистина не е имало и изнудване? Как този герой, с висок морал и местен манталитет изведнъж се възмути, че Бачев не се извинил за думите си?

24news.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване