09/05/16 07:02
(http://www.klassa.bg/)

Возят туристите в Албена до плажа с железница

 От следващия туристически сезон туристите от горна зона в Албена ще слизат до долна зона с железница, съобщи търговският директор на курорта Маргита Тодорова. Електрическият транспорт е част от нова програма за екологично развитие и бизнес модел без отпадъчни техлоголии - намаляне на използването на енергийните ресурси и вода. „Програмата ще намери своя пълен вид в края на месец октомври и оттам нататък ще бъде популяризирана. За тази програма бих искала вече да говорим, когато тя добие един пълен завършек, защото говорим за свързване със зъбчата железница на горна с долна зона, за безотпадъчни технологии и преработка на отпадъците в ресторантите, за намаляване и вкарване на електрически транспорт. Програмата не е само за една година. Тя има краткосрочен и дългосрочен план от 5-10 години. Следвващата година ще реализираме една част от нея”, обясни Тодорова. От 24 август Албена вече започна през сайта си продажбите за следващия туристически сезон. Сред новостите е новият петзвезден хотел Парадайз блу, нови 24 апартамента в хотел Гергана - много модерни, с комбиниран изглед към реката и морето. От догодина вече всички хотели ще имат чадър и шезлонг, включени в цената. Отделно от това, хотел Фламинго гранд ще бъде свързан с Медика Албена, така че да могат гостите на петзвездния хотел да ползват всичките предимства на балнеоцентъра.

Ако се запази статуквото в международната обстановка, перспективите за сезон 2017 са добри, каза Маргита Тодорова. Вече са приключили преговорите с партньорите на компанията. От следващата година Томас Кук ще има още два клубни хотела, Алтурс – още един.

Към момента Албена отчита ръст на нощувките от 12 % и малко повече ръст на приходите. Чувствителни ръстове има на немски пазар - около 27%, на източноевропейски – 20 %, на белгийски – 18 %, на скандинавски – 6 %. Българите са на нивото от миналата година.

„Връщаме си позициите на немски пазар, на белгийски. Тази година имаме нови фирми от Люксембург и Франция. На източноевропейските пазари, като Полша и Чехия, също има ръст. Можем да кажем, че новото поколение семейства деца от Полша и Чехия откриват предимствата на българското Черноморие, в частност Албена”, каза Тодорова.

Тя подчерта, че данните са към момента, тъй като предстои те да се променят след като приключи и месец септември, през който все още има летателни програми, идват по-възрастни туристи за балнеолечение, както и млади хора - за спорт. В момента върви програмата „Златните 55”, за тези, които искат да комбинират престоя и почивката с екскурзия или балнеопрограма.

Намаленията на ваканциите в Албена сега са главно за българи, във връзка с почивните дни. За другите пазари те са около 10 %, а за българските туристи – малко повече, допълни Тодорова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване