09/06/16 07:20
(http://www.klassa.bg/)

Страните от Г-20 се оплакват от протекционизма и от забавянето на икономическия ръст

 От икономическа гледна точка приключилата вчера среща на високо равнище на Г-20 в китайския град Ханчжоу не се отличаваше от всяко друго представително заседание за последните месеци – участниците се интересуваха от последствията от Брекзит. Темповете на икономическия ръст, най-вече в износа и инвестициите, бяха за пореден път обявени за недостатъчни, а мерките по защита на националните пазари за прекалени, пише „Коммерсант“.
„Възстановяването на световната икономика продължава, но темповете му са по-малко от очакваното“, пише в заключително комюнике, публикувано след срещата. Като ключови рискове бяха определени колебанията на финансовите пазари, бавният ръст на търговията и инвестициите, а също понижаването на производителността. Участниците на срещата отново обещаха да използват всички средства на фискалната политика, както и структурните реформи за стимулирането на ръста. 
Президентът на Китай Си Дзинпин обяви като основна тема на срещата „борбата срещу протекционизма, който заплашва глобализацията и свободната търговия“. В комюникето след срещата бе посочено, че СТО „трябва да играе централна роля в световната търговия“, а споразуменията не трябва да имат дискриминационен характер“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване